Genesis Special-P

GENESIS SPECIAL-P

GENESIS SPECIAL-P, je folijarno hranivo za sve ratarske, povrtarske i voćarske useve, koje imaju visoke potrebe za fosforom. Fosfor je sastavni deo osnovne strukture ćelije, učestvuje u izgradnji nukleinskih kiselina i lipida, a posredno ili neposredno utiče na sve životne procese kod biljaka.

Fosfor se u zemljištu nalazi u obluku jedinjenja različite rastvorljivosti, a samim tim i različite pristupačnosti za biljke. Do nedostatka fosfora najčešće dolazi na krečnim, alkalnim i zemljištima koje se intenzivno koriste.

Biljke fosfor najintenzivnije usvajaju u najranijim fazama rasta i razvića, i u periodu obrazovanja generativnih organa. Zbog toga GENESIS SPECIAL-P predstavlja idealan izvor lako pristupačnog fosfora, posebno za biljke koje su poreklom iz suptropskih ili tropskih klimata, kao što su: kukuruz, paprika, paradajz i većina povrća, koje imaju povećane potrebe za fosforom.

Posebnu efikasnost GENESIS SPECIAL-P ispoljava kada u proleće dođe do zahlađenja. Usled slabije konverzije energije, dolazi do pojave crvenila i zastoja u porastu. Primenom GENESIS SPECIAL-P, biljke usvajaju lako pristupačan fosfor, prevazilaze nastale stresove, nastavljaju neometan rast i razvoj, što je preduslov za ostvarenje visokih prinosa.

Druga važna komponenta GENESIS SPECIAL-P đubriva, je koncentrat japanskih smeđih morskih trava, dobijen u dve faze fermentacije, i sadrži prirodne hranljive sastojke, kao što su: aminokiseline, auksine, citokinine, gibereline, arahidonsku kiselinu, alginske kiseline, humusne kiseline, nukleotide, vitamine i gene za borbu protiv stresa, kao i mikro i makroelemente koje biljka može lako da apsorbuje, čime se poboljšava uravnotežen porast biljke. Doza od 3 litra obezbeđuje 150 g/ha čistog koncentrata japanskih smeđih morskih trava

Категорија:

Go to Top